100jaarcitroen

Welke Citroën onderdelen moeten het vaakst vervangen worden?

Geplaatst op

Een Citroën moet net als iedere andere auto wel eens voor onderhoud naar de garage. Het vervangen van een aantal onderdelen is dan soms onvermijdelijk. Maar welke onderdelen worden nu het meest vervangen tijdens zo’n kleine of grote beurt?

De accu

Wanneer de accu van je voertuig begint te verouderen, nemen de prestaties af en neemt het risico op defecten toe. Een lage lading is de meest voorkomende oorzaak van het uitvallen of zelfs niet starten van de batterij, hoewel slechte rijgewoonten zoals het laten branden van de lichten en de airco als de auto niet gestart is en het maken van ritten die te kort zijn om de batterij volledig op te laden, ook problemen kunnen veroorzaken. Een goede vuistregel is om de batterij om de vier tot vijf jaar te vervangen en om de zoveel tijd te controleren op beschadigde kabels en fysieke defecten.

Luchtfilter

Vuil en stof uit je motor houden is het werk van het luchtfilter. Een schoon luchtfilter houdt de motor vrij van vuil en is de eerste verdedigingslinie van de motor om vuilvrij te blijven en goed te draaien. Je moet je motor luchtfilter jaarlijks of elke 20.000 kilometer vervangen. Als je in een stoffige omgeving woont, moet je het luchtfilter van de motor vaker vervangen.

Verlichting

Je verlichting – vooral de koplampen, achterlichten en knipperlichten – zijn een belangrijke veiligheidskenmerken van je voertuig. Om je te laten zien en gezien te worden, zijn goed werkende lichten noodzakelijk voor de veilige werking van je auto. In plaats van kilometers of jaren, wordt de levensduur van de verlichting uitgedrukt in uren. Hoeveel je je lichten gebruikt en het soort lampen dat je hebt, bepaalt hoe vaak je de lichten moet vervangen. Traditionele halogeenlampen gaan meestal 500-1.000 uur mee, terwijl nieuwere modellen ongeveer 2.000 uur meegaan.

Citroën onderdelen goedkoop vervangen

Gelukkig maakt de hedendaagse ontwikkeling van de techniek het steeds beter mogelijk om Citroën onderdelen voordelig te kunnen vervangen. Nieuwe onderdelen zijn sowieso al goedkoper verkrijgbaar en je kun zelfs nóg goedkoper gaan door voor gebruikte Citroën onderdelen te kiezen. Deze kun je vaak goedkoop krijgen en ze zijn superveilig: de sloperijen controleren vaak de onderdelen voordat ze in de verkoop komen. Je kunt ze herkennen aan het KZD-kenmerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden