100jaarcitroen

Wat te doen bij letselschade bij een auto-ongeluk

Geplaatst op

Iedereen die wel eens een auto-ongeluk heeft meegemaakt, weet dat dit een erg vervelende situatie kan zijn. Niet alleen de mogelijke blikschade aan je auto kan hier erg veel kopzorgen opleveren. Het is, ondanks het bestaan van veiligheidsgordels, kreukelzones en airbags, nog steeds mogelijk dat je letselschade oploopt. Als je de letselschade wilt verhalen op de veroorzaker van het auto-ongeluk, maar deze zegt geen schuld te hebben, dan moet er bemiddeld worden. Schakel dan zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in om je te helpen bij dit moeilijke proces. Wij adviseren je om te kijken op de pagina op de website van Ridder Letselschade over letselschade verkeersongeval.

Letselschade door schuld van de ander

Als je betrokken bent geraakt bij een auto-ongeluk dat is veroorzaakt door een ander, dan vergoedt de Wettelijke Aansprakelijkheid Autoverzekering van de veroorzaker de schade aan de auto of het opgelopen letsel. Daarnaast zal je zorgverzekeraar er ook gewoon voor zorgen dat de kosten voor de behandeling en de opname in het ziekenhuis vergoed wordt. Mocht je hiervoor je eigen risico moeten aanspreken, dan zou je deze eventueel kunnen verhalen op de tegenpartij als die de veroorzaker is.

Letselschade door eigen schuld

Heb je letselschade opgelopen bij een auto-ongeluk? In dat geval zul je geen vergoeding krijgen vanaf de WA-autoverzekering. Je zorgverzekering zal natuurlijk wel een deel van de zorgkosten vergoeden. Als je een dergelijke situatie hoopt te vermijden, dan kun je er het beste voor zorgen dat je aanvullend bent verzekerd. 

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk zal je een dergelijk scenario zo goed mogelijk willen voorkomen. Toch is het zo dat, vroeg of laat, iedereen wel op de een of andere manier te maken zal kunnen krijgen met een verkeersongeval. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent. Schaf een dashcam aan en voorkom een discussie over de schuldige van het ongeval.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden