100jaarcitroen

Wanneer mag je een auto huren?

Geplaatst op

Het huren van een auto kan een fijne oplossing zijn op vakantie of in eigen land. Wanneer je de omgeving wilt verkennen in het buitenland is een huurauto een goede oplossing en zodra je gaat verhuizen kan het huren van een busje erg van pas komen. Echter is het huren van een auto niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn er enkele eisen verbonden aan het huren van een auto waar niet iedereen aan voldoet. Dit artikel zal deze eisen op een rijtje zetten, zodat het duidelijk is of je wel of niet een auto mag huren.

Minimale leeftijd

Ten eerste is het belangrijk dat je aan de minimale leeftijd voldoet. In Nederland moet je minimaal 21 jaar zijn om een auto te kunnen huren. Daarnaast zal je onder de 23 jaar een gelimiteerde keuze hebben aan huurauto’s. Zodra je dus wilt verhuizen naar je nieuwe huis in Amsterdam op je tweeëntwintigste, zal busje huren Amsterdam geen mogelijkheid zijn voor jou. Ook moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van je rijbewijs voordat je een auto mag huren. Voor beginnende en jonge bestuurders is er vaak een extra toeslag meegerekend in de prijs, waardoor het huren vaak duurder uitvalt. Het hebben van een rijbewijs biedt dus geen garantie dat je meteen een auto kan huren en dezelfde prijs als ervaren bestuurders zal krijgen.

Bestuurders

Zodra het is gelukt om de auto te huren, is het belangrijk om te kijken naar wie er mag rijden. In principe mag alleen de geregistreerde bestuurder het voertuig besturen. Deze bestuurder is namelijk ook verzekerd bij eventuele ongevallen. Het registreren van de bestuurder gebeurt tijdens het opstellen van het huurcontract en de bestuurder is op deze manier bekend bij het verhuurbedrijf. Zodra je meerdere bestuurders wilt laten rijden, kan je dit aangeven bij het verhuurbedrijf. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten voor in rekening kunnen worden gebracht.

Buitenland

Wil je een weekendje weg met de auto naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat dit niet altijd is toegestaan. Niet alle verhuurders gaan ermee akkoord als de huurauto de grens overgaat. Zorg er daarom voor dat je het huurcontract goed doorleest en hierdoor weet wat de voorwaarden zijn wat betreft naar het buitenland gaan. Op deze manier zorg je ervoor dat je zorgeloos van jouw huurauto kan genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden