Ik hoor je al denken… een auto huren in Amsterdam? Dat kan toch ook met het openbaar vervoer, of via taxi’s? Ja, dat klopt maar toch kan het handig zijn om zo nu en dan een auto te huren om deze te gebruiken in en rondom Amsterdam. Vooral voor mensen die twijfelen om een auto te kopen, maar deze niet kwijt kunnen bij hun huis biedt autoverhuur Amsterdam uitkomst.

Het regelmatig huren van een auto kan duur zijn. Maar autovrij gaan en slechts periodiek een auto huren kan soms voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe auto. Met de juiste planning kunt je mogelijk een aanzienlijk bedrag besparen door een auto te huren. Lees verder voor een aantal scenario’s waarin een auto huren handig kan zijn.

‘Running Errands’

Bij Enterprise kan je naast het huren van een auto voor een hele dag, meedoen met het Car-share programma. Hierdoor kan je een auto huren per uur. Dit komt perfect uit als je de wekelijkse boodschappen wilt doen of het een en ander wilt ophalen bij bouwmarkten etc. Ook bij het kopen van een ‘eenmalig’ groot voorwerp, zoals een televisie kan het goedkoper zijn een auto te huren dan het item door de bezorgdienst mee te laten nemen. Om het geldbesparingspotentieel van deze regeling te verhogen, kan je de auto huren met je vrienden. Zo kan je de kosten delen en heb je een productief dagje met je vrienden.

Op familie bezoek

Reizen met het openbaar vervoer is handig, maar duurt vaak lang en je dient rekening te houden met de vertrek en aankomsttijden van de treinen, bussen, trams en metro’s. Het bezoeken van familie die niet in Amsterdam woont kan je ook gemakkelijk doen met een huurauto. Als er meer familieleden in de buurt wonen – of ergens tussen het begin- en eindpunt – kunnen jullie carpoolen. Je kan de auto na gebruik weer inleveren bij bijvoorbeeld het Centraal station van Amsterdam.