100jaarcitroen

Waarom een APK controle? En waarom zou je je banden moeten wisselen?

Geplaatst op

Heb je een auto? Dan is het logisch dat je de auto eens in de zoveel tijd dient te laten controleren. Dit kun je doen door een APK in te plannen en periodiek de banden te laten wisselen. Een APK is verplicht voor iedere autobezitter. Als het goed is heb je ook een boekje waarin alle gegevens van de auto staan, inclusief de datum van de meest recente APK en een afspraak over wanneer de auto een nieuwe APK dient te ondergaan. Wil jij je auto in de beste staat behouden? Kies dan ook voor een bandenwissel. In deze blog lees je meer over de achtergrond van de APK en wat de voordelen van een bandenwissel zijn.

Wat is de reden achter de APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid, het milieu en correcte registratie in de gaten te houden. De APK wordt in meerdere Europese landen gedaan en zorgt ervoor dat jijzelf en je medeweggebruikers veilig de weg op kunnen blijven gaan. Een auto die niet door de APK komt, dient eerst de nodige reparaties te ondergaan, voor deze überhaupt de weg weer op mag. Er wordt gemeten hoe schadelijk de uitlaatgassen zijn, zodat er een oogje op de milieuvriendelijkheid van de auto wordt gehouden.

Daarnaast dien je alle papieren te overhandigen, zodat de registratie van de auto, het kentekenbewijs en nog wat andere zaken gecontroleerd kunnen worden. Op die manier wordt autodiefstal tegengegaan en kan men zien of je de auto bijvoorbeeld op de juiste manier hebt geïmporteerd als de auto uit een ander land komt.

Wat zijn de voordelen van regelmatig de banden wisselen?

Wist je dat je de auto in een betere conditie houdt wanneer je periodiek kiest voor banden wisselen? Wanneer je aandacht aan je banden besteedt, kun je namelijk andere vervelende problemen met je auto voorkomen. Het wisselen van de banden zorgt ervoor dat er slijtage voorkomen wordt. Je kunt de voorbanden met de achterbanden laten wisselen of zelfs van voor naar achter en kruislings van links naar rechts wisselen. Wanneer een autoband in een andere positie wordt gezet, zal de band weer op een andere manier slijten, waardoor je langer met de banden kunt doen.

Je bespaart dus op slijtage, maar ook op brandstof. Als de banden niet in goede staat zijn, zal de auto namelijk meer brandstof verbruiken om vooruit te komen. Wanneer de banden in goede staat zijn, verbruik je minder benzine en bespaar je dus een mooi bedrag. Houd er ook rekening mee dat er zomer- en winterbanden bestaan. Wil je het hele jaar met dezelfde banden rijden? Dan bestaan er ook banden die elk seizoen aankunnen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden