Gelukkig zijn we niet meer afhankelijk van de lokale auto dealers. De auto markt is dankzij het internet enorm vergroot. Wellicht soms te groot. Het is dan ook aan te raden wanneer u opzoek gaat naar een nieuwe auto van te voren een aantal punten voor uzelf op te schrijven waaraan uw auto moet voldoen. Prijsklasse, grote, leeftijd, benzine of diesel. Het scheelt al enorm in de zoektijd als u weet wat u ongeveer wilt hebben.

Wanneer u een idee heeft is het zoeken naar een auto al een stuk eenvoudiger. Gelukkig is het buitenland om de hoek in Nederland en kunt u uw zoekgebied ook uitbreiden naar Belgie, Duitsland of verder.

Nadat u een auto gevonden heeft is persoonlijk contakt altijd aan te raden. Zoek het telefoon nummer op en bel eventjes naar het bedrijf dat de auto adverteerd. Zo kunt u telefonisch al meer informatie vergaren. Voordat u de beslissing neemt om de auto uiteindelijk te importeren kunt u het beste persoonlijk langs de verkoper gaan en een proefrit maken.

Waar moet je op letten wanneer je een auto wilt importeren ?

Vraag of de auto onlangs een officiële keuring heeft gehad, mocht dit zo zijn dan is een volledige APK keuring in Nederland niet nodig.

Koop bij voorkeur bij een betrouwbare merk dealer.

Vergelijk de prijs en de kosten die er aan verbonden zijn met een vergelijke bare auto in Nederland. Meer informatie.

Hoe krijg je de auto in Nederland ? (Denk er aan dat je als Nederlander burger niet met een auto mag rijden met een buitenlands nummerbord, ook niet met een tijdelijk kenteken) – spreek dus iets af met je dealer.

Andere belangrijke zaken die u moet regelen wanneer u een auto wilt kopen in het buitenland.

Een keuring en kenteken onderzoek bij de RDW

U dient belasting aangifte te doen voor de verschuldigde rest-BPM, lees hier meer.

Nadat u de belasting aanslag gekregen heeft is het raadzaam deze direct te betalen

Ongeveer een week nadat u de BPM betaald heeft krijgt u een ontvangst van een kenteken, hiermee kunt u de kentekenplaten van uw auto laten maken.

De aanslag voor de motorrijtuigen belasting komt automatisch, de verzekering dient u echter wel zelf te regelen.

Laat u door deze punten echter niet afschrikken om een auto in het buitenland te kopen, wanneer u echt iets bijzonders gezien heeft kan het zeker de moeite waard zijn. Bedenk echter wel dat alles iets meer organisatie vergt dan wanneer u een auto in Nederland koopt.