100jaarcitroen

Verzeker je scooter met een WA-verzekering

Geplaatst op

Als je in het bezit bent van een scooter of brommer, ben je verplicht een WA-verzekering te hebben. WA-verzekering is de afkorting voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je een ongeluk zou veroorzaken of schade brengt aan anderen tijdens het gebruik van je scooter, brommer of bromfiets, dan ben je met een WA-verzekering gedekt voor de schade die anderen hebben opgelopen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de eigen schade die je zou ondervinden. In het geval van diefstal ben je niet WA-verzekerd. Wil je wel gedekt zijn voor diefstal? Dan kan je het beste een aanvullende scooterverzekering afsluiten.

WA-verzekering verplicht
Je bent verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor alle voertuigen die je gebruikt. Op deze manier wordt de schade die anderen zouden oplopen door jouw toedoen altijd vergoed. Mocht het andersom gebeuren, dat je schade oploopt door toedoen van een ander, dan ontvang jij een vergoeding van de WA-verzekering van de ander. Als scooter nog in hele goede staat is en wanneer je deze veel gebruikt, dan kan het zich lonen om een aanvullende scooterverzekering af te sluiten. In het geval de scooter al erg oud is en je deze nauwelijks nog gebruikt, dan zou je kunnen overwegen of het de moeite waard is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer je door eigen toedoen schade oploopt, en je hebt een aanvullende verzekering, dan worden de reparatiekosten vergoed. Zelfs wanneer je scooter of brommer wordt gestolen, dan wordt het bedrag van de waarde vergoed. Met dat geld kun je dan een gedeelte van het bedrag voor een nieuwe scooter betalen. Het is ook mogelijk om met een scooterverzekering een medepassagier te verzekeren voor letsel of schade. Met diverse aanvullende verzekeringen kun je je scooter of brommer dekken voor diefstal, inbraak, brand, storm, aanrijding en vandalisme.

Niet altijd een vergoeding
Als je schade hebt opgelopen terwijl je alcohol hebt gedronken tijdens het rijden, dan krijg je geen vergoeding. Dit geldt ook wanneer je met opzet schade hebt veroorzaakt. Ook kijken verzekeraars grondig naar het onderhoud. Als de scooter niet goed onderhouden is, dan ontvang je ook geen vergoeding bij schade. Bij een WA-dekking is er nooit sprake van eigen risico, je hoeft dus niet extra geld te betalen bij schade aan een ander. Bij de scooter en bromfiets verzekeringen verschilt het eigen risico per aanbieder. Je kan bij verschillende instanties een scooterverzekering afsluiten, zoals bij Centraal Beheer, Hema, ANWB en Univé.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden