100jaarcitroen

to tuning, een overzicht

Geplaatst op

Innovatie is een sterk begrip in de wereld van de auto, een wereld die continu in beweging is door nieuwe technologieën. Daarnaast wordt er ook nog eens op een creatieve manier gebruik gemaakt van de al bestaande technologieën; je kunt namelijk gemakkelijk nieuwe body stijlen en andere nieuwe modificaties doorvoeren waardoor je een heel ander uiterlijk krijgt en feitelijk een ander product. De nieuwe stijlen van modificatie verspreiden zich in een snel tempo over de wereld. Auto tuning is een verslavend iets, en het is daarnaast meer dan alleen een hobby – je zou het kunnen omschrijven als een levensstijl.

Maar wat maakt auto tuning nou zo populair?

Het gaat in de kern om het aanpassen van je auto, daarbij is het verbeteren van het vermogen een groot doel. Je zou hierbij kunnen denken aan aanpassingen aan de motor, suspensie en het body van de auto. Door deze modificaties kan je meer PK krijgen, een betere wegligging hebben en efficiënter brandstofverbruik wanneer er gekeken wordt naar het extra vermogen. Dit is allemaal te bereiken door je auto aan te passen door middel van tuning. Daarnaast is het begrip auto tuning of car tuning ook van toepassing op de uiterlijke aanpassingen van de auto, om je auto aan een bepaalde stijl te laten voldoen (bron: extreme-carstyling).

Een opgevoerde auto met gelikt uiterlijk

Het tunen van een auto begint vaak klein, omdat het budget in de meeste gevallen ook klein is. Kleine of bescheiden aanpassingen zijn vaak te realiseren tegen lage kosten en kunnen toch al een grote impact hebben op het vermogen en uiterlijk van de auto. Het is ook vaak zo dat mensen die beginnen met het tunen van hun auto zich in eerste instantie focussen op één deel van de auto. Door het doen van kleine aanpassingen in de motor in combinatie met wat cosmetische aanpassingen bereik je snel resultaat. Iets wat veel als eerste gedaan wordt is het plaatsen van een sportluchtfilter, dit verandert niet alleen het uiterlijk van je auto onder de motorkap, maar zorgt ook voor een duidelijk waarneembare verandering wanneer je het gaspedaal intrapt. Een ander voorbeeld zijn sportbougies en bougiekabels en andere onderdelen die bij het ontbrandingssysteem horen. Dit zijn aanpassingen die niet meteen een gat in je portemonnee achter zullen laten. Meer inspiratie opdoen kun je via deze website.

Er zijn uiteraard ook tuners die voor een unieke look van de auto gaan. Hierbij zullen de aanpassingen van een opvallendere aard zijn. Denk hierbij aan het vervangen (of plaatsen) van sideskirts, wielkasten, spoilers en bumpers. Maar ook sportvelgen behoren tot aanpassingen, er zijn in de meest uitlopende maten voor vrijwel alle auto’s en modellen wel een sportvelg te vinden. Een ding is zeker auto tuning is iets wat heel erg levend is, dat kan gekoppeld worden aan community’s en open dagen waarbij mensen hun auto kunnen showen en op een gemakkelijke manier in contact kunnen komen met andere liefhebbers.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden