100jaarcitroen

Oldtimerverzekering vergelijken voor je oldtimer

Geplaatst op

Een oldtimer hebben is niet zomaar iets. Het zijn vaak prachtige en oude auto’s die met veel zorg moeten worden behandeld. Het is goed om hier een oldtimerverzekering voor af te sluiten. Zo weet je zeker dat, als er iets gebeurt, je terug kan vallen op de verzekering. Een oldtimer is dan wel een auto, maar er past niet altijd een goede autoverzekering bij. Hiervoor is een oldtimerverzekering veel beter. Er zijn namelijk meer risico’s verbonden aan het hebben van een oldtimer en de schade die daaraan kan worden gedaan.

Er zijn meerdere oldtimerverzekeringen, waaronder meerdere soorten, en daarom is een oldtimerverzekering vergelijk een goede manier om een gepaste verzekering te vinden.

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering sluit je af om je oldtimer te verzekeren. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende verzekeringen. Zo kun je een verzekering afsluiten waarbij je alleen verzekerd voor als je schade aan iemand of iemand zijn spullen aanricht. Ook is er een verzekering die je vergoedt voor schade aan andere, maar ook schade van anderen aan jouw oldtimer. Daarnaast is er nog een allrisk verzekering waarbij je voor vrijwel alles verzekerd wordt, bijvoorbeeld bij een aanrijding, brand of schade aan anderen. Voordat je gaat vergelijken is het handig al te bedenken welke soort verzekering je graag zou willen hebben.

Oldtimerverzekering vergelijken: pluspunten en voordelen

Het is het beste om voor een oldtimer een oldtimerverzekering af te sluiten in plaats van een normale auto- of ander voertuigverzekering. Een oldtimerverzekering is namelijk speciaal voor je oldtimer en hier zitten ook bepaalde voordelen aan vast. Zo is de premie lager en wordt deze lager hoe ouder je auto is, wat het geval is bij een oldtimer. Ook oldtimers die geen Nederlands kenteken hebben kunnen worden verzekerd met een oldtimerverzekering. Ook semi-oldtimers kunnen worden verzekerd en bij een collectie van oldtimers krijg je ook een speciaal tarief of korting. Hierdoor is het afsluiten van een oldtimerverzekering beter voor je oldtimer. Het vergelijken van oldtimerverzekeringen zorgt ervoor dat je de beste en passende voor jezelf vindt.

Aspecten om op te letten bij een oldtimerverzekering vergelijken

Als je oldtimerverzekering gaat vergelijken dan zul je al snel zien dat de premie voor een oldtimerverzekering lager is dan een normale autoverzekering. Toch kan er veel verschil zitten tussen de premies van de verzekeringen. Hier zitten vaak ook voorwaarden aan vast die je goed moet lezen. Hoeveel premie je moet betalen hangt af van:

  • Welke verzekering je kiest
  • Hoe oud je auto is en hoeveel de auto dan waard is. Hoe hoger de taxatiewaarde van de auto is, hoe meer je betaalt aan premie. Hoe ouder je auto is, hoe hoger de premie is.
  • Of je lid bent van een vereniging die belangen heeft bij oldtimers. Hiermee krijg je vaak korting op je premie.

Kijk dus ook eerst goed naar je eigen situatie voordat je verder gaat met oldtimerverzekering vergelijken. Je moet namelijk ook aan de voorwaarden van een oldtimer voldoen en hiervan dan de taxatiewaarde weten.

Op Zeker.com vergelijk je ook andere verzekeringen en vaste lasten.

Gerelateerde berichten

Verzekeringen op orde brengen voor de vakantie

Op vakantie gaan is een bijzondere ervaring in veel gevallen. Zeker als je een flink eind van huis bent. De wereld zien vanuit een andere hoek, dat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden