100jaarcitroen

Kopen of leasen? Enkele tips!

Geplaatst op

Veel mensen zijn afhankelijk voor het werk van hun auto. Ze willen niet met het openbaar vervoer of dit is gewoon totaal niet praktisch, bijvoorbeeld wanneer je voor je werk elke ochtend heel vroeg in Friesland moet zijn vanuit het midden van Nederland. Dan ben je aangewezen op eigen vervoer. Het is belangrijk om een goede auto te hebben omdat je elke dag naar je werk moet en elk jaar zo behoorlijk wat kilometers maakt. In deze blog gaan we je tips geven hoe jij gemakkelijk een goede auto voor je zelf uitkiest. De vraag van vandaag is: ga je een auto kopen of leasen? 

Voordelen van leasen

Veel mensen zweren bij een lease auto. Dit komt omdat er zoveel gemakken uit voortvloeien. Het zijn overigens wel gemakken waar je voor betaalt. Je gaat een leasecontract aan met de leasemaatschappij voor een aantal jaar. Dat kan zijn meestal 1-5 jaar. Hoe langer het leasecontract duurt, hoe lager de premie per maand is. Daarnaast zijn er een aantal voordelen te noemen waarom mensen een auto willen leasen. Denk daarbij aan: je hebt te maken met een maandbedrag. Zo weet je steeds waar je rekening mee moet houden. Het leuke van deze constructie is dat je nooit reparaties hoeft te betalen. Dit is een groot voordeel, zo kom je nooit voor onverwachte uitgaven te staan.

Voordelen van een auto kopen

Zoals er voor de leaseauto een aantal voordelen te noemen zijn, is het ook voor de koopauto mogelijk dingen aan te geven die in het voordeel spreken van deze keuze. In tegenstelling tot de eerste optie, wordt de koopauto direct eigendom van jezelf. Een nadeel van het kopen van een nieuwe of tweedehands auto is natuurlijk dat je wel voor eigen rekening de reparaties moet laten doen. Zo kun je dus voor onverwachte uitgaven komen te staan. Nu is het wel zo dat nieuwe auto’s niet snel een probleem hebben en dat veel ook onder de garantie valt de eerste periode. De afschrijving van een nieuwe auto is wel een probleem en daarom is het ook niet echt een investering te noemen. Natuurlijk heb je het ding nodig voor je woon-werkverkeer, dus je kunt maar beter iets goeds kopen waardoor je er lang mee kan doen en zonder problemen rijden. Het loont zelf onderdelen te kopen bij een reparatie. Bijvoorbeeld via  www.ganzeboom.net. Daar kun je een versnellingsbak aanschaffen die de garage er dan inzet. Dat scheelt aanzienlijk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden