100jaarcitroen

Hoe word je een studentchauffeur en wat zijn de voordelen?

Geplaatst op

In Nederland zien we steeds vaker studenten die als bijbaantje chauffeur worden voor diverse bedrijven. Door middel van hun studenten-OV kunnen ze het hele land doorreizen en op vrijwel iedere locatie mensen en hun auto ophalen en op de plek van bestemming afzetten. Daarnaast worden studentenchauffeurs ingezet bij evenementen voor valet parking, als BOB chauffeur of puur om te helpen bij autotransport. In deze blog gaan we kort in op hoe je een studentchauffeur wordt en waarom dit zo populair is als bijbaan.

De voorselectie

Hoewel je in de meeste gevallen geen specifieke vooropleiding nodig hebt om een studentchauffeur te worden zijn er wel degelijk eisen in de voorselectie. Over het algemeen hebben de bedrijven die studentenchauffeurs inzetten de voorkeur voor studenten die bezig zijn met een HBO of universitaire opleiding. Dat is voornamelijk omdat die recht hebben op een studenten-OV, een van de belangrijkste voordelen van een studentchauffeur. Daarbij moet je natuurlijk in het bezit zijn van een rijbewijs en meestal 2 jaar rijervaring en moet je minstens één dag per week beschikbaar zijn om te werken. In sommige gevallen moet je ook een donker kostuum aanschaffen, afhankelijk van wat het bedrijf wil uitstralen met hun chauffeurs.

Het intakegesprek

Zodra de eerste selectieprocedure geweest is worden de overgebleven kandidaten uitgenodigd voor een intakegesprek. Bij dit gesprek worden andere kwaliteiten getest die van belang zijn om je taak als chauffeur goed te kunnen volbrengen, zoals communicatieve vaardigheden en representativiteit. Hierbij maken ze regelmatig gebruik van casusvragen en interviews. Tevens word je gescreend op standaard juridische zaken. Voltooi je al deze stappen succesvol dan kun je starten als studentchauffeur!

Wat zijn de voordelen van een studentchauffeur zijn?

Als studentchauffeur heb je afwisselend werk door de diverse chauffeursdiensten die er geboden worden. Daarnaast mag je in verschillende (luxe) auto’s rijden door heel Nederland. Een ander voordeel is dat het een baan is waarin je je eigen werktijden bepaalt en kunt variëren tussen een incidentele of structurele inzetbaarheid, bijvoorbeeld bij vaste cliënten. Het laatste grote voordeel is dat je tijdens het werken kunt studeren! Als je een cliënt hebt afgezet en pas over 2 uur moet ophalen kun je in de tussentijd betaald studeren.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden