Hoe rijd je milieubewust?

Elektrische Auto, Hybride Auto, Opladen, Oplaadpaal
Het klimaat speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het onderwerp wordt steeds vaker besproken in de media en meer mensen gaan er bewust over nadenken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door bijvoorbeeld minder vlees te eten of zuiniger te rijden. Met de opkomst van elektrische auto’s i.p.v. Ford occasions worden er al grote stappen gezet richting minder uitstootgassen, maar hoe rijd je nu zuinig?

Gewicht

Ten eerste is het gewicht van je auto belangrijk. Zodra je veel spullen meeneemt, zal dit ervoor zorgen dat je auto zwaarder wordt. Een zware auto heeft echter meer brandstof nodig om vooruit te komen, dan een lichte auto. Het is daarom belangrijk dat je alle onnodige spullen thuis laat en hiermee minder brandstof verbruikt. Ook is een dakkoffer misschien handig voor de vakantie, maar zodra je thuis bent is het belangrijk dat je deze er meteen weer af haalt om geen onnodig gewicht mee te dragen.

Schakel de motor uit

Daarnaast is het belangrijk dat je de motor uitschakelt zodra je moet wachten. Als je voor een open brug staat of een treinspoor, zal het bevorderlijk zijn voor het klimaat als je ervoor kiest de motor uit te zetten. Ook verbruik je minder brandstof met het opnieuw opstarten van de motor, dan hem aan te laten staan tijdens het wachten. De motor stationair laten draaien is daarnaast ook nog is slecht voor je motor; geen reden om hem niet uit te zetten dus.

Bandenspanning

De bandenspanning van jouw auto is erg belangrijk. Zodra je bandenspanning te hoog of te laag is, zal je meer brandstof verbruiken dan nodig is. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, het is ook niet goed voor de portemonnee. Check je bandenspanning dus elke twee maanden. Zodra je ziet dat deze te laag is, kan je gaan naar een tankstation om extra lucht bij te pompen.

Huren

Als laatste is een auto huren beter voor het milieu dan een auto kopen. Hierbij deel je namelijk een auto met iemand anders. Daarnaast is het ook goedkoper dan een auto kopen, je zit namelijk niet vast aan alle belastingen en verzekeringen die hierbij komen kijken. Ga daarom langs bij een autoverhuur bedrijf of zoek online naar bijvoorbeeld auto huren Rotterdam Zuid.