In deze blog vertellen we je hoe je gemakkelijk je oldtimer kunt onderhouden. Dat is een manier om goed om te gaan met deze bejaarde auto’s. Een oldtimer wil je ook gewoon goed houden, want ze zijn niet gemakkelijk te krijgen. En wat zijn ze mooi! In deze blog geven we je een aantal tips die je zeker zou moeten opvolgen om een oldtimer goed te kunnen ‘verzorgen’. Lees snel verder en laat je informeren.

Hoe hou ik een oldtimer in een goede conditie?

Een aantal tips zijn erg handig om je oldtimer in een goede conditie te houden. We raden je aan om:

  • De juiste wax te gebruiken, bijvoorbeeld metallic lakwax, glanswax of beschermende wax.
  • Houd je poetsdoeken apart van andere doeken, zodat je niet per ongelijk een verkeerd middel op de auto smeert.
  • Ga zeker voor een stalling. Een vrachtwagen huren kan het makkelijker maken om de oldtimer te brengen naar de stalling.
  • Wanneer je niet de juiste wax gebruikt, dan kan de lak beschadigd raken. Ook de juiste doek moet je gebruiken, het beste is een doek die je in een gespecialiseerde zaak koopt. Bijtende middelen moeten zeker niet op de lak komen. Daarom moet je de poetsdoeken apart van de andere schoonmaakdoeken bewaren.

Het belang van een stalling

Het is erg belangrijk om de oldtimer op een beschutte plek te zetten, zodat ze niet onderhevig zijn aan de grillen van de elementen. Neerslag zoals hagel kan eenvoudig de ruiten en de lak beschadigen. Door je oldtimer in een stalling of garage te zetten, weet je zeker dat er geen schade aan je wagen door de elementen ontstaat. Een extra tip: doe een kleed over je oldtimer heen, zo zul je geen stof op je auto krijgen. Dat scheelt weer een hoop werk. In de lente haal je de oldtimer fonkelnieuw uit de stalling. On the road again!