Er is een manier om je auto in te komen zonder je sleutel te gebruiken. Namelijk een autoslotenmaker inschakelen. Dit doe je natuurlijk uit nood, want alleen als je de sleutel niet meer hebt of er iets mis is met het systeem. De manieren die slotenmakers gebruiken variëren naargelang het type auto en het type slotsysteem ervan. Lees er meer over. Wanneer je je woning niet in kan dan is het slim om slotenmaker lelystad eens even te bellen! 

Hoe spelen ze het klaar?

De meest gebruikelijke strategie is het “openbreken” van het autoslot. Dit houdt in dat men een dunne jim – of een dun stukje metaal – neem en deze tussen het raam en de weerstrip van een autodeur schuift om toegang tot het slot te krijgen.

Als je films hebt gezien, heb je waarschijnlijk gezien dat er ook hangers werden gebruikt, maar de modernere slim jim is een veiliger alternatief met minder kans op beschadiging van het voertuig. Maar als het er echt op aan komt, kun je veel dingen als slim jim gebruiken. Het “Jimmying” van een auto werkt het best bij oudere auto’s die nog echte sleutels gebruiken en geen geavanceerde alarmsystemen hebben.

Hoe maakt de slotenmaker een nieuwe auto open? 

Voor nieuwere auto’s met meer geavanceerde beveiligingssystemen worden sleutels, zoals wij die kennen, niet meer gebruikt. Voor het ontgrendelen van een auto die geen autoslot heeft maar op “keyless remotes” vertrouwt, herprogrammeert de auto slotenmaker de code (meestal met behulp van een VATS passcode detector of iets dergelijks) zodat je toegang tot je voertuig kunt krijgen.

Het verwijderen van afgebroken sleutels

Autosleutels kunnen afbreken door natuurlijke slijtage of een plotselinge verkeerde draai. Het komt niet zo vaak voor, maar het gebeurt vaak genoeg om speciale diensten te verlenen. Hoewel het meestal niet je schuld is wanneer een sleutel afbreekt in het slot, kan het erg moeilijk zijn om hem te verwijderen en – dit spreekt voor zich – je kunt je voertuig niet echt starten als de sleutel afgebroken is.

Wanneer een sleutel in een deur of het contactslot breekt, breekt hij meestal zo dat spleten van het magere deel van de sleutel bloot komen te liggen. Autoslotenmakers gebruiken zowel sleutelextractiekits als sleutelextractiegereedschap om zich aan deze spleten te hechten en de sleutel te verwijderen.