100jaarcitroen

Hoe kan je het best jouw brommer verzekeren?

Geplaatst op

Je brommer verzekeren is iets waar je vanuit wettelijk oogpunt verplicht rekening mee dient te houden wanneer je met jouw brommer op de openbare weg wil gaan rijden. Voor de meeste mensen die een brommerverzekering moeten afsluiten is dit meteen ook één van de eerste verzekeringen die ze ooit hebben moeten aanvragen. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat hier de nodige moeilijkheden aan verbonden kunnen zijn. Ben jij ook één van de vele mensen die zich de vraag stellen hoe je nu precies het beste je brommer kan verzekeren? Dan is het zeker een aanrader om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina.

Je brommer verzekeren met de verplichte WA-verzekering

De eerste mogelijkheid voor wat je brommer verzekeren betreft wordt aangeboden door middel van de WA-verzekering. Bij dit type van brommerverzekering is er sprake van een dekking van schade aan derden. Het spreekt voor zich dat het risico altijd bestaat dat je tijdens het rijden met je brommer op een zeker ogenblik schade gaat veroorzaken aan derden. Deze schade kan al snel behoorlijk stevige financiële gevolgen hebben. Het spreekt voor zich dat niet iedereen zomaar is opgewassen tegen deze financiële gevolgen. In het bijzonder omwille van deze reden heeft de Nederlandse overheid besloten dat elk gemotoriseerd voertuig in het verkeer in Nederland WA moet zijn verzekerd.

Je brommer verzekeren met behulp van de WA-verzekering levert je slechts een beperkt aantal beschermingen op, zoveel mag ondertussen duidelijk zijn. Toch is dit type van brommerverzekering bijzonder populair. Hoe komt dat nu precies? Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de verzekeringspremie die eraan verbonden is ongelofelijk laag is. Dit zorgt ervoor dat iedereen met een brommer, hoe beperkt het budget ook mag zijn, de mogelijkheid heeft om dit type van verzekering voor zijn of haar brommer af te sluiten.

Welke dekkingen biedt de WA+ beperkt cascoverzekering voor brommers?

Je brommer verzekeren kan eveneens gebeuren door middel van een zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering. Deze verzekering biedt een aantal extra dekkingen boven op de standaard (verplichte) WA-verzekering. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Dekkingen voor schade als gevolg van een brand;
  • Een dekking voor schade volgend uit een aanrijding met een wild dier;
  • Dekking voor schade als gevolg van een inbraak of diefstal;
  • Schade veroorzaakt door joyriding;

Door het afsluiten van dit type van brommerverzekering zal je kunnen vaststellen dat je dus toch bepaalde schadegevallen aan de eigen brommer kan laten verzekeren zonder dat je daarvoor de hoge(re) premie van de allrisk brommerverzekering dient te betalen. Voor wie op zoek is naar het beste van twee werelden voor zijn brommer verzekeren kan het dus mogelijks het overwegen waard zijn om ervoor te kiezen om dit type van verzekering af te sluiten.

Wanneer is de allrisk brommerverzekering de interessantste keuze?

Je brommer verzekeren is natuurlijk ook mogelijk met behulp van een allrisk verzekering. Op deze manier je brommer laten verzekeren is iets waar je altijd even goed over moet nadenken. Er zijn namelijk zowel voor- als nadelen aan verbonden. Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen bij een allrisk brommerverzekering afsluiten heeft te maken met het feit dat je over de hele lijn uitstekend bent verzekerd. Dit niet alleen voor de schade die je met je brommer aanricht ten opzichte van derden, maar ook voor de schade die je aan je eigen brommer hebt aangericht. In het bijzonder voor mensen met een dure brommer is deze verzekering dan ook zeer aan te raden.

Het is jammer genoeg niet zo dat er alleen maar voordelen zijn verbonden aan deze manier van je brommer verzekeren. Wat namelijk ook te denken van de vrij hoge verzekeringspremie die eraan verbonden is? Deze zorgt ervoor dat het lang niet voor iedereen een interessante keuze is om een allrisk af te sluiten. Wanneer maak je deze keuze dan eigenlijk voornamelijk? Zeer eenvoudig, namelijk wanneer je, je kan vinden in één van de onderstaande situaties:

  1. Je hebt een bijzonder dure brommer gekocht;
  2. Je legt per jaar een aanzienlijke afstand af met je brommer;

In de bovenstaande situaties geldt respectievelijk dat het risico op hoge kosten of op schade voldoende groot is om het afsluiten van de allrisk brommerverzekering te rechtvaardigen. Je brommer verzekeren met een allrisk is in deze situaties dan ook wellicht de beste keuze.

Hoe besparen op je brommer verzekeren?

Het spreekt voor zich dat je de kosten voor je brommer verzekeren graag zo laag mogelijk zal willen houden. Er bestaan verschillende mogelijkheden om de premie die je moet betalen voor deze verzekering te kunnen drukken. Ben jij ook geschrokken van de standaard kosten die je voor je brommer verzekeren zou moeten betalen? Dan kunnen de hieronder terug te vinden bespaartips je helpen om deze standaard kosten te drukken. Ontdek ze snel!

1.) Voer altijd een vergelijking uit voor je brommerverzekering

Wil je graag je brommer verzekeren tegen een zo scherp mogelijke verzekeringspremie? Dan dien je er rekening mee te houden dat het altijd een goed idee is om even een brommerverzekering vergelijking uit te voeren. De brommerverzekering is een verzekering die net als de autoverzekering wordt opgenomen in het aanbod van het merendeel van de verzekeraars. Dit zorgt ervoor dat er een niet onaanzienlijke onderlinge concurrentiestrijd voor heerst. Het uitvoeren van een vergelijking kan je dan ook al snel een meer dan behoorlijke besparing opleveren.

2.) Let op met extra dekkingen bij een brommer verzekeren

Bij een brommer verzekeren zal je kunnen vaststellen dat er buiten de verschillende standaard verzekeringen ook een aantal extra dekkingen bestaan die je kan afsluiten. Deze extra dekkingen kunnen in bepaalde gevallen het overwegen waard zijn. Dit gezegd hebbende moet je er natuurlijk ook wel bij stil blijven staan dat er extra kosten aan deze dekkingen zijn verbonden. Het zijn deze extra kosten die er zomaar (onnodig) voor kunnen zorgen dat je brommerverzekering nog duurder wordt. Bedenk jezelf daarom steeds of je de extra dekkingen wel echt nodig hebt. Is dat niet het geval? Dan is er ook geen enkele reden om ze af te sluiten. Ze kosten je dan immers alleen maar geld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden