100jaarcitroen

Hoe interessant is een goedkope autoverzekering echt?

Geplaatst op

We vinden het met z’n allen uiteraard vervelend wanneer we voor het afsluiten van een bepaalde verzekering veel geld moeten betalen. In principe is het immers zo dat we een verzekering afsluiten terwijl we stiekem hopen dat we er eigenlijk nooit aanspraak op moeten maken. Onder meer is het in de praktijk mogelijk om bijvoorbeeld op de premie van de autoverzekering op verschillende manieren te besparen. Dit zorgt ervoor dat een goedkope autoverzekering eigenlijk voor iedereen vrij vlot tot de mogelijkheden behoort. Dat lijkt natuurlijk geweldig interessant, maar is het dat in de praktijk ook? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevinden hieronder voor jou op een rijtje gezet.

             Welke dekkingen moet je goedkope autoverzekering jou bieden?

De eerste vraag die u zich moet stellen met betrekking tot het afsluiten van een goedkope autoverzekering heeft betrekking tot de dekkingen waar je nood aan hebt. Dit is een zeer belangrijke vraag waarvan het antwoord afhankelijk is van verschillende factoren. Wat dit betreft dien je rekening te houden met de factoren zoals hieronder aangegeven:

  1. De waarde van het voertuig;
  2. De frequentie waarmee je met de auto rijdt;
  3. Het budget dat je voor jouw autoverzekering voor handen hebt;

In eerste instantie is er natuurlijk de waarde van de auto. Het spreekt namelijk voor zich dat de eisen die je stelt op vlak van dekkingen altijd grotendeels worden bepaald door het waardeverlies dat je mogelijks zou lijden wanneer je betrokken raakt in een ongeval. Is er sprake van een tweedehandse auto die op zich slechts een zeer beperkte waarde vertegenwoordigt? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je wellicht niet tevreden zal zijn met de hoge verzekeringspremie die bijvoorbeeld verbonden is aan de allrisk autoverzekering. De WA-verzekering kan dan in de meeste gevallen de meest interessante optie zijn.

Heb je er wel voor gekozen om een dure auto aan te kopen? In dat geval is de kans groot dat de meest goedkope autoverzekering voor jou niet de interessantste zal zijn, integendeel. Dat heeft te maken met het feit dat een goedkope autoverzekering doorgaans uitsluitend een dekking biedt tegen schade ten opzichte van derden. Geen enkele schade aan jouw eigen auto is dan dus met andere woorden verzekerd. Het spreekt voor zich dat dit niet bepaald interessant is wanneer je met een splinternieuwe, dure auto rondrijdt.

                Hoeveel kilometer legt u jaarlijks af?

Bij het afsluiten van een autoverzekering als deze is het best mogelijk dat er een beperking wordt opgelegd voor het aantal kilometers dat op jaarbasis kan worden afgelegd. Een dergelijke autoverzekering is interessant voor mensen die slechts een geringe afstand per jaar met hun auto afleggen, maar uiteraard heel wat minder leuk voor zij die bijvoorbeeld dagelijks hun auto nodig hebben. Ook rekening houden met de frequentie waarmee je, je auto gebruikt is dan ook een absolute must wanneer je overweegt om de meest goedkope autoverzekering voor jouw voertuig af te sluiten.

                Welke verzekeringspremie wilt u betalen?

Een derde factor om bij stil te blijven staan heeft te maken met de premie die u wenst te betalen voor uw autoverzekering. Het spreekt immers voor zich dat lang niet iedereen een even groot bedrag ter beschikking heeft om te besteden aan zijn of haar autoverzekering. Is het voor jou dus met andere woorden belangrijk dat de premie zo laag mogelijk kan worden gehouden? Dan is het wellicht de beste keuze om een goedkope autoverzekering onder de vorm van een WA-verzekering af te sluiten. Ook de premie die u maandelijks kunt betalen is dus absoluut een factor om even bij stil te blijven staan.

             Een goedkope autoverzekering met uitgebreide dekkingen afsluiten

Veel mensen denken dat het afsluiten van een autoverzekering die goedkoop is enkel en alleen tot de mogelijkheden behoort wanneer ze voldoende hebben aan de WA-verzekering. Dat is niet juist. Eigenlijk kan je elk type autoverzekering goedkoop afsluiten. Belangrijk is wel dat er daarbij rekening wordt gehouden met een aantal zaken. Besparen op een autoverzekering is in de praktijk eigenlijk vrij eenvoudig mogelijk. Door rekening te houden met de onderstaande tips realiseer je dit dan ook in een mum van tijd.

  1. Vergelijk de verzekeringspremie bij verschillende verzekeraars;
  2. Wat is voor jou het beste eigen risico voor je autoverzekering?
  3. Schakel eventuele overbodige dekkingen uit;

Voor heel wat mensen geldt dat ze hun autoverzekering gewoon willen afsluiten bij hun vaste huis-en-tuin verzekeraar. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, alleen is er niemand die zegt dat, dat ook meteen de meest voordelige optie is die er bestaat, integendeel. Om dit te kunnen achterhalen is het uitvoeren van een vergelijking altijd noodzakelijk. Enkel en alleen op die manier weet je precies wat nu echt de meest goedkope autoverzekering op de markt is.

Het eigen risico is een zeer belangrijke factor die ervoor kan zorgen dat je autoverzekering net een stuk goedkoper of een stuk duurder kan worden. Veel mensen denken dat ze het standaard eigen risico waar hun autoverzekering over beschikt niet kunnen aanpassen. Dat is echter niet juist, integendeel. Het eigen risico is (binnen bepaalde grenzen) altijd aan te passen. Op deze manier kan de periodieke verzekeringspremie danig worden ingeperkt, maar bij een ongeval moet je uiteraard wel wat meer geld zelf betalen vooraleer de verzekeraar tussenkomst biedt.

             Doe grondig onderzoek naar de meest goedkope autoverzekering

De informatie die je hebt kunnen lezen op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat je auto verzekeren middels het afsluiten van de meest goedkope autoverzekering lang niet voor iedereen altijd de meest interessante keuze is. Dit gezegd zijnde bestaat er wel altijd een mogelijkheid om een bepaalde besparing te realiseren op de te betalen premie voor je autoverzekering. Hier op deze pagina hebben we alvast verschillende interessante bespaartips voor je op een rijtje gezet. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ga nooit zomaar akkoord met de standaard (hoge) premie van je potentiële autoverzekering en doe je eigen huiswerk. Enkel en alleen op die manier zal je finaal een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten met de meest interessante voorwaarden. Het spreekt voor zich dat je op deze manier een meer dan behoorlijk bedrag kan uitsparen op je toekomstige autoverzekering.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden