Dashcam of dashboard camera’s zijn een zeer goed hulpmiddel om in je auto te hebben. Deze apparaten kunnen beelden leveren van je dagelijkse woon-werkverkeer en eventuele incidenten die zich tijdens deze reis kunnen voordoen. Er zijn genoeg beelden van dashboardcamera’s op het internet van incidenten waarbij een auto werd vernield terwijl de eigenaar weg was, asociale bestuurders en auto-ongelukken. Bij het indienen van een claim voor een ongeval kunnen dashcam beelden van pas komen, omdat deze onbetwistbare video kan helpen bij het indienen van een claim.

Dashboard camera’s

Er zijn verschillende dashcam’s op de markt, elk met verschillende functies. Sommige dashcam’s zijn bewegingsgevoelig, andere hebben een nacht- of achteruitrij camera. De meeste dashcam’s hebben tijdstempels, wat cruciaal is tijdens een zaak om bijvoorbeeld je zelf te verdedigen. Hou er dus rekening mee dat als je een dashcam koopt dat er functies op staan die je ook echt nodig hebt

Verzekeringsclaim

Alle camerabeelden die op je camera zijn vastgelegd tijdens een ongeval, worden door de verzekeringsmaatschappij zeer op prijs gesteld. Deze komen namelijk in aanmerking als sterk bewijs tussen een conflict van 2 of meerdere bestuurders. Als de verzekeringsmaatschappij aan de hand van de beelden kan uitmaken dat desbetreffende persoon niet de schuldige is, dan kan je dat een hoop gedoe en kosten schelen. Dek je zelf in en zorg ervoor dat je altijd bewijs hebt door een dashcam te plaatsen in je voertuig. Zo sta je altijd met 1-0 voor bij de verzekeringsmaatschappij als je de claim wilt indienen.

Conclusie

Dashboardcamera’s geven een opname aan wat er tijdens een ongeval kan zijn gebeurd. Deze camera’s bieden bewijs dat kan worden gebruikt door een verzekeringsmaatschappij, de politie en de rechter om vast te stellen wie er tijdens een ongeval onschuldig is. Afhankelijk van je keuze uit kan je dashcams nemen met verschillende functies, die kunnen helpen om je schadeclaim bedrag te verhogen doordat je meer bewijs hebt.