Een nieuwe of een gebruikte Citroën leasen

Renault Juvaquatre, Auto, Roestig, Verlaten, Verroest
Na het beginnende succes van je onderneming heb je ervoor gekozen om een grote investering te doen: je gaat een bedrijfswagen leasen. Nu is er een belangrijke keuze die je moet maken: ga je een nieuwe of gebruikte Citroën leasen. Deze keuze hangt van verschillende factoren af die in dit artikel worden besproken.

Afstand en brandstof

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is welke afstanden je gaat afleggen. Zodra jij lange afstanden moet afleggen voor jouw onderneming is het belangrijk dat de auto geschikt is daarvoor en comfortabel is. Je wilt namelijk niet urenlang in een auto zitten die uiteindelijk helemaal niet fijn rijdt en zit. Naast afstand is het ook belangrijk om te overwegen welk soort brandstof je gaat gebruiken. De prijzen van diesel zijn lager, maar je betaalt met diesel wel meer wegenbelasting. Andersom is benzine duurder, maar heeft het een lagere wegenbelasting. Het aantal kilometers dat je gaat rijden is dus zeker van belang hierbij. Dit leidt weer tot de vraag of je een nieuwe of gebruikte auto moet leasen, want oudere auto’s rijden minder zuinig en duurzaam dan nieuwere modellen.

Aanpassen aan voorkeuren

Een van de grootste voordelen van een nieuwe auto is dat je hem volledig naar je eigen voorkeuren kan aanpassen. Zodra jij graag stoelverwarming of zelfs stoelmassage wilt, kan je dit aangeven en wordt dit voor je aangepast. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw auto helemaal bij je past. Zodra je een tweedehandsauto aanschaft, zal je kiezen voor een model dat al bestaand is en hiermee lastiger aan te passen is. Houd dit dus in je achterhoofd bij de keuze.

Vaste prijs en lease periode

Als laatste is het belangrijk na te denken over de vaste prijs die je gaat betalen aan jouw lease auto. Zodra je kiest voor een occasion leasen, zorgt dit voor een vaste lage prijs. Dit wordt dan ook vaak gezien als een goede optie voor starters. Ook zit er een korte looptijd verbonden aan een occasion, waardoor je kan genieten van de lage prijs zonder en meteen vier jaar aan vast te zitten. Bij een nieuwe auto zal de lease periode dan ook langer zijn en de vaste prijs hoger.