100jaarcitroen

Een autoverzekering afsluiten voor je nieuwe of tweedehands auto

Geplaatst op

Ben je de trotse eigenaar geworden van een nieuwe of tweedehands auto dan wil je ook dat deze goed verzekerd wordt. En dan zoek je het liefst een zo goedkoop mogelijke autoverzekering. Maar let op; de goedkoopste autoverzekering is vaak niet de autoverzekering die bij jou past. Je vindt de goedkoopste autoverzekering op Overstappen.nl. Op de website voer je eenvoudig alle benodigde gegevens in en je ziet in één oogopslag welke autoverzekeraar de goedkoopste verzekering aanbiedt. Daarnaast zie je direct welke autoverzekeraar de beste autoverzekering voor jouw auto aanbiedt. Vergelijk in elk geval altijd de aangeboden autoverzekeringen met elkaar want er kan nogal wat verschil in de voorwaarden zijn.

Je betaalt de laagste premie bij een WA autoverzekering

Wanneer je een auto koopt moet je deze verplicht verzekeren. De wet stelt dat een auto minimaal WA verzekerd moet zijn. Een WA autoverzekering is de laagste vorm van een autoverzekering. Bij een WA verzekering wordt alleen de schade die jij veroorzaakt met de auto aan anderen vergoed. Schade aan jouw eigen auto wordt niét vergoed. De premie van een WA verzekering is dan ook altijd de laagste premie. Kies niét voor een WA verzekering als je onvoldoende geldelijke middelen hebt om een andere auto aan te schaffen wanneer je zelf jouw auto total loss rijdt.

Een WA beperkt casco autoverzekering biedt meer dan een WA verzekering

Wanneer je een WA beperkt casco autoverzekering afsluit dan geldt hiervoor dezelfde dekking als die van een WA autoverzekering. Daarnaast wordt ook schade van diefstal en inbraak vergoed. Eveneens worden ruitschade, stormschade en hagelschade vergoed. Ook wanneer je schade oploopt door een aanrijding met een dier wordt de schade vergoed. Omdat je meer schade vergoed krijgt is de premie die je betaald voor een WA beperkt casco autoverzekering ook duurder dan de premie van een WA verzekering.

De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering

Bij een Allrisk autoverzekering wordt alles vergoed dat ook wordt vergoed bij een WA én een WA beperkt casco verzekering. Daarnaast wordt de schade aan je eigen auto ook vergoed als jijzelf de veroorzaker bent. Jouw auto is bij een Allrisk verzekering ook verzekerd tegen vandalisme. Een Allriskverzekering is de meest uitgebreide vorm van een autoverzekering. Wanneer je kiest voor een Allrisk autoverzekering krijg je dan ook het meest vergoed. Daarom betaal je voor een Allrisk autoverzekering ook de meeste premie.

Waarom de goedkoopst autoverzekering niet altijd de juiste autoverzekering is

Bij de goedkoopste verzekering wordt de schade aan jouw auto niet vergoed. Bekijk vooraf altijd goed welke voorwaarden de autoverzekeraar stelt. Je kunt het beste op een onafhankelijke website jouw autoverzekering berekenen. Dan zie je in één oogopslag wat de goedkoopste autoverzekering is voor jouw auto. Daarnaast zie je welke autoverzekering de beste is voor jouw auto.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden