100jaarcitroen

Een auto importeren uit België: alles wat je moet weten!

Geplaatst op

Een auto laten importeren uit België, er komt niet alleen wat bij kijken, maar het brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Wat kost het importeren van een auto, is een vraag die je jezelf waarschijnlijk stelt wanneer jij jouw droomauto in België gevonden lijkt te hebben. Dit hangt natuurlijk van een aantal zaken af, in de eerste plaats of je samenwerkt met een bedrijf dat auto’s importeert of als je alles zelf wil doen. Lees dit artikel en je vindt vanzelf alles over een auto importeren uit België. 

Auto importeren uit België 

Een auto importeren uit België, het wint de laatste tijd aan heel wat populariteit. Vooral jonge tweedehandswagen laten importeren vanuit ons buurland naar Nederland, wordt tegenwoordig heel vaak gedaan. Simpelweg omdat de auto’s in België gewoon goedkoper zijn en vaak zijn ook wat luxueuzer afgewerkt dan bij ons in Nederland. Je kan een auto zelf importeren vanuit België, je kan het voor een deel zelf doen, maar samenwerken met een importbedrijf of je kan het volledige importeren en alles wat erbij komt kijken overlaten aan een importbedrijf. 

Wat kost het importeren van een auto? 

Het importeren van een auto bevat niet alleen de aankoopprijs, integendeel. Er komen ook nog verschillende andere kosten bij kijken zoals de BTW, de BPM, de transportkosten en de kosten voor de autokeuring. Als je auto’s gaat importeren van buiten de EU komen daar ook nog kosten bij zoals invoerrechten en het verschepen van de auto. Om te bepalen hoeveel BPM je moet betalen wanneer je je de vraag stelt ‘wat kost het importeren van een auto?’, dan kan je op easyimport.nl een berekening laten maken. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Goed laten informeren 

Bij easyimport.nl kan je je heel goed laten informeren als je een auto uit België of van ergens anders wil laten importeren. Het is belangrijk dat wanneer je er voor kiest om alles zelf te doen, je alles volgens de wettelijke procedures doet, zodat je achteraf of op het moment zelf geen problemen ervaart. Als je al wat kent van auto’s importeren vanuit België, dan kan je er gerust zelf aan beginnen. heb je toch nog wat twijfels, kies dan voor een samenwerking met easyimport.nl of laat het volledig aan hen over. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden