100jaarcitroen

De aanhanger van je Citroën

Geplaatst op

Er zijn verschillende auto’s van Citroën die zeer geschikt zijn om een aanhanger aan te koppelen. De meeste moderne auto’s hebben genoeg kracht om met gemak een aanhanger mee te slepen. Kun je iedere aanhanger aan je Citroën koppelen? Dat is afhankelijk van hoe groot de auto is. Hoe zwaarder de auto is, hoe zwaarder de aanhanger mag zijn. Met vrijwel iedere auto ben je in staat om een kleine aanhanger te slepen, mits deze niet te vol beladen is. Wil je een grotere aanhanger meenemen, dan heb je rijbewijs BE nodig en is het belangrijk dat je auto ook zwaarder van gewicht is. Een handige tip is om aanhangers ook te voorzien van neuswielen.

Neuswielen onder aanhangers zijn wel zo praktisch!

Wanneer je aanhangers ziet staan, zul je merken dat deze vaak ook van neuswielen zijn voorzien. Wat dit precies voor wielen zijn? Dit zijn de wielen die zich aan de voorkant van de aanhanger bevinden. De neuswielen zijn er speciaal voor als de aanhangers afgekoppeld worden. De aanhanger zal op die manier minder zwaar zijn om te verplaatsen. Het is dus zeker aan te raden om je aanhanger van neuswielen te voorzien. Als je dan moet gaan laden of lossen, kun je de aanhanger eenvoudig naar de juiste plek manoeuvreren. Neuswielen zorgen ook voor extra stevigheid.

Hoe herken je of de neuswielen aan vervanging toe zijn?

Over de neuswielen van aanhangers gesproken: het is goed om te weten dat deze niet verplicht zijn. Toch is het aan te raden om neuswielen te vervangen zodra deze aan vervanging toe lijken te zijn. Dat is te herkennen aan slijtage. Zijn de wielen flink versleten, dan is het aan te raden om deze te vervangen. Bij stalen neuswielen kan er ook sprake zijn van roest. Ook in dat geval is het verstandig om de neuswielen te vervangen. De wielen kunnen anders namelijk erg stroef gaan lopen.

Nu je een aantal handige tips hebt kunnen lezen, kun je ervoor kiezen om zelf met de aanhanger op pad te gaan en daarvoor is de gemiddelde Citroën zeer geschikt. Een kleinere aanhanger kun je ook rijden als je alleen je B-rijbewijs hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden