100jaarcitroen

China het walhalla van auto onderdelen

Geplaatst op

Dat spullen inkopen uit China voordelig en populair is dat wisten we al. Nu lijkt ook de auto-industrie dit ontdekt te hebben. Hoewel Chinese auto’s nog niet erg in trek zijn in Europa is het voor de onderdelen een ander verhaal. De huidige Europese auto’s bestaan steeds meer uit Chinese onderdelen. Dit komt door de explosieve groei van het inkopen van auto-onderdelen uit Chinese fabrieken. Zowel grote autofabrikanten als particuliere autobezitters maken gebruik van de Chinese auto-onderdelen.

 Voordelen auto-onderdelen uit China
Terwijl in landen zoals Europa, de VS en Japan door recessie er steeds meer wordt bezuinigd blijft de economie in China alleen maar stijgen. Dit in combinatie met belastingvoordeel zorgt voor het grootste voordeel. Namelijk de prijs de grootste reden om in China in te kopen is de prijs. Zowel voor bedrijven als particulieren scheelt het veel geld om een onderdeel via China in te kopen. Daarnaast loopt China vaak voor wat betreft technologie. De nieuwste uitvindingen zullen hier te vinden zijn. Tenslotte is het ook eenvoudig om auto onderdelen uit China te kopen. De websites zijn makkelijk in gebruik en alles is op één website te vinden.

 Verschillende afnemers
Merken die veel auto onderdelen uit China kopen zijn bijvoorbeeld BMW, Volkswagen en Mercedes. Deze merken hebben autofabrieken opgericht in China en de afgelopen jaren besteed aan het bouwen van een betrouwbaar netwerk. Ook voor particulieren is het steeds makkelijker om online auto onderdelen uit China in te kopen. Zelfs de verzendkosten worden door de Chinese overheid vergoed. Voor het kopen van essentiële onderdelen zoals remblokken, koppelingssystemen en motoren ontbreekt bij de particuliere consument nog vertrouwen voor goede kwaliteit. Handige gadgets en accessoires daarentegen zijn erg populair. Denk aan navigatiesystemen, bandenspanning meters en camera’s.

Markt in China
De verwachting is dat de Chinese autoverkopen alleen maar verder blijven stijgen. China heeft de ambitie om de grootste maker van personenauto’s, vrachtwagens en bussen ter wereld te worden. Bijna alle voertuigen die geproduceerd worden zijn voor de binnenlandse markt. Deze binnenlandse markt kan zo sterk groeien door de belastingkortingen. Ook eerder vernoemde Europese merken verkopen steeds meer auto’s in China zelf.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden