100jaarcitroen

9 Basisregels voor etiquette voor een privé chauffeur

Geplaatst op

Onderstaand staat een aantal basisregels voor goede etiquette die een privé chauffeur moet hebben. Doe er je voordeel mee als je als privé chauffeur aan de slag wil:

  1. Een professionele chauffeur komt minstens 10 minuten te vroeg of altijd op tijd opdagen. Hij of zij moet zich voorstellen en vragen of er iets is dat naar de auto gebracht moet worden.
  2. Als je chauffeur niet de kans heeft gekregen om zich voor te stellen omdat je een gesprek met een van je gasten hebt gehad, dan moet dat gebeuren nadat je binnen bent, zolang hij of zij de gelegenheid krijgt om zich voor te stellen. Je chauffeur mag nooit opdringerig zijn.
  3. Voor vroege ochtendreserveringen, tenzij anders aangegeven, mag je chauffeur nooit aan de deur bellen of op de deur kloppen. Kinderen en andere familieleden kunnen nog steeds slapen.
  4. Je chauffeur moet altijd vragen en een vastberaden poging doen om je bagage en andere tassen van en naar de auto te vervoeren.
  5. Je chauffeur moet zijn of haar uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de auto op een comfortabele temperatuur is. Minstens één keer tijdens je reis moet je gevraagd worden of de temperatuur comfortabel is en je moet hem of haar vragen of je hem of haar te laten weten of je een verandering wilt.
  6. Als een klant te laat komt, zal een professionele chauffeur nooit zijn of haar handen op de heupen leggen of een klant de tijd laten controleren. Dit kan een negatief signaal zijn dat de chauffeur ongeduldig is.
  7. Kleding: Traditionele en professionele chauffeurs dragen schone, strakke zwarte uniformen. Gekleurde stropdassen mogen niet gedragen worden. Voor rechte stropdassen: zwart of een zwart en grijs gekleurde combinatie is toegestaan. Voor vlinderdassen: zwart. Een chauffeurskleding mag nooit de aandacht trekken, maar moet deze altijd op de achtergrond houden.
  8. Professionele chauffeurs dragen geen zonnebril buiten de auto. Omdat ze een psychologische barrière vormen tussen de chauffeur en de klant(en). Dit kan een negatief signaal afgeven. Oogcontact toont aan dat hij of zij geïnteresseerd is en zich op jou richt.
  9. De auto mag nooit te dicht bij een stoeprand geparkeerd worden of waar de achterdeur zich boven een putdeksel, een plas water of zachte en natte grond bevindt. Afhankelijk van het evenement of de gelegenheid dragen vrouwen hakken en kunnen ze vast komen te zitten in de gaten of roosters. Parkeren boven water en zachte, natte grond; als ze een lange jurk draagt, kan haar jurk nat en vies worden of haar hielen kunnen vast komen te zitten in de zachte grond. Te dicht bij een stoep parkeren maakt het voor dames en vooral oudere mensen wat moeilijk om te zitten en de auto te verlaten.

Gerelateerde berichten

Shortlease zzp: De oplossing voor ondernemers

Als zelfstandig professional weet je als geen ander dat flexibiliteit en mobiliteit essentieel zijn in de huidige zakelijke wereld. Of het nu gaat om...

Lees meer

De voordelen van het hebben van een baantje als student chauffeur

Ben jij er momenteel over aan het nadenken of jij misschien studentchauffeur wilt worden? Dat is niet gek, want heel veel studenten denk je erover...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden